Appel-Venkelslaw

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Veggie Burgers, Nina Olsson

VENKEL | APPEL | KOOL | YOGHURT | MAYONAISE

Deze slaw is licht en fris van smaak, en het vleugje anijs van de venkel gaat perfect samen met de zoete appel.
Voor het beste resultaat moet je de ingrediënten zo fijn mogelijk snijden of snipperen.

Ingrediënten

  • 50 g yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 50 g mayonaise of veganistische mayonaise
  • 2 el (30 ml) appelciderazijn
  • 2 el (30ml) vers citroensap
  • 1 el (15gt) dijonmosterd
  • 1/2 tl honing of agavesiroop
  • een scheutje extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl zout, plus zo nodig wat meer
  • 1/4 tl zwarte peper uit de molen, plus zo nodig wat meer
  • 2 venkelknollen, flinterdun gesneden
  • 200 g fijngesnipperde groene kool
  • 1 appel, flinterdun gesneden (gebruik een zoete, stevige soort, zoals Pink Lady)
  • 3 el (12g) fijngehakte verse peterselieblaadjes

Bereiding

  1. Klop de vloeibare ingrediënten in een kleine kom door elkaar en voeg het zout en de peper toe.
  2. Doe de venkel, kool, appel en peterselie in een grote kom.
  3. Giet er de saus bij, roer goed, proef een hapje en voeg zo nodig nog een extra snufje peper en/of zout toe.
  4. Serveer de slaw meteen of zet hem in de koelkast tot je zover bent.