Brunchsalade met spinazie, gravad lachs en basilicum

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Delicious

Deze zalm-spinaziesalade is extra lekker door de grove mosterd, rode ui, basilicum, honing en citroen! Extra fijn: deze heerlijke salade staat binnen 20 min op tafel!

brunchsalade met spinazie, gravad lachs en basilicum
brunchgerecht (4 personen)

  • 2 sneetjes ambachtelijk stokbrood
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 100 g (baby)spinazie
  • 1 (rode) ui, in ragfijne ringen
  • 100 g gravad lachs of gerookte zalm
  • handvol basilicumblad
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl grove (Limburgse) mosterd
  • 1 tl honing

Bereiden

  • Maal het stokbrood in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer tot kruim.
  • Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Breng op smaak met zeezout.
  • Verdeel de spinazie met de uiringen over een schaal of 4 glazen. Scheur de zalm grof en meng met de basilicumblaadjes door de salade.
  • Klop een vinaigrette van het citroensap, de rest van de olijfolie, de mosterd en de honing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel de salade met de citroendressing en bestrooi met het krokante kruim.

TIP: smaakmakers als kappertjes, halfgedroogde tomaatjes en olijven zijn heerlijk om deze brunchsalade extra te verrijken.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN & STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER