Geroosterde aubergine met miso en rijst

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Ingrediënten

4 personen

  • 4 aubergines
  • 3 el
  • zonnebloemolie
  • 1 bos salade-ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el gembersiroop
  • 4 el misopasta
  • 4 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 300 g basmatirijst

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte, maar laat het steeltje er nog aan. Snijd kruislings in een ruitpatroon ca. een ½ cm in. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. tot zacht en gaar.

2

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de tenen knoflook heel fijn. Meng de knoflook met de gembersiroop, de miso, de rest van de olie, de helft van het sesamzaad, de helft van de salade-ui, de sojasaus en rijstazijn tot een gladde saus. Bestrijk de ingesneden zijde van de aubergine rijkelijk met het mengsel en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4

Haal de aubergine uit de oven, serveer met de gekookte rijst en bestrooi met de rest van de salade-ui en de rest van het sesamzaad.