Guacamole

Print Friendly, PDF & Email

Bron: 24Kitchen

Guacamole is een van de eerste dingen die door het hoofd schiet wanneer er een Mexicaans gerecht op het menu staat. Terecht. De romige dipper geeft iedere dis net even wat extra’s.

Maar ook wanneer je nog wat rijpe avocado’s hebt liggen, is het een kleine moeite ze om te toveren in de welbekende groene saus. Heerlijk om zo te serveren bij een bakje tortillachips of bijvoorbeeld op toast. (Tenzij je vreselijk veel zin hebt in avocado-ijs, dan moet je dit recept zeker bekijken.)

Hoe bewaar je guacamole?

Net als bij avocado’s wordt ook deze vraag heel vaak gesteld: hóe bewaar je guacamole (zonder dat het bruin wordt)? De truc zit ‘m in de toevoeging vocht: water of citrussap. Wanneer je wat van de groene dip over hebt, kun je het namelijk nog makkelijk 3 dagen bewaren. Hoe? Dat lees je hier.

Guacamole is lekker bij…

Het liefst lepelen we die avocado-saus zo op. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Waar guacamole het goed bij doet? Een aantal heerlijke (klassieke) suggesties:

Goed gevulde taco’s met o.a. gehakt, kidneybonen en frisse tomaat.
Groentefajitas met courgette, paprika en kaas.
– Een leuke variatie op de sandwich: tuna melt geserveerd in een Mexicaanse quesadilla met guacamole.

Ingredienten

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 0.25 tl komijnzaad
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Stap 1: Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes.

Stap 2: Pel en snijd de knoflook fijn.

Stap 3: Pel de avocado’s, verwijder de schil en pit en prak het vruchtvlees met een vork.

Stap 4: Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de avocado.

Stap 5: Meng de peper, knoflook, een scheut olijfolie en komijnzaad erdoor en breng op smaak met zout en peper.