Bron: Veggie Burgers, Nina Olsson
GEMBER | RIJSTAZIJN | AGAVESIROOP
Ingrediënten
- 100 g jonge gember, geschild en in flinterdunne plakjes
- 1 tl zout, verdeeld
- 100 ml rijstazijn
- 2 el (40 g) agavesiroop of honing
Bereiden
- Leg de plakjes gember in een kom, strooi er 1/2 tl zout over en laat ze 5 minuten staan.
- Breng een kleine pan water op hoog vuuyr aan de kook, doe er de plakjes gember bij, draai het vuur laag en laat ze 2 minuten pruttelen. Giet de plakjes goed af, laat ze op een schone theedoek uitlekken en schep ze in een weckpot van 250 of 300 ml.
- Doe de azijn, agavesiroop en de resterende 1/2 theelepel zout in een kleine pan en laat ze op matig-hoog vuur 2 minuten zachtjes pruttelen, of tot de scherpe geur van de azijn afneemt.
- Zet van het vuur, laat afkoelen en giet het mengsel bij de plakjes gember in de pot. Sluit de pot goed af en laat de gember minstens 4 uur in de koelkast marineren.