Ingelegde gember

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Veggie Burgers, Nina Olsson

GEMBER | RIJSTAZIJN | AGAVESIROOP

Ingrediënten

  • 100 g jonge gember, geschild en in flinterdunne plakjes
  • 1 tl zout, verdeeld
  • 100 ml rijstazijn
  • 2 el (40 g) agavesiroop of honing

Bereiden

  1. Leg de plakjes gember in een kom, strooi er 1/2 tl zout over en laat ze 5 minuten staan.
  2. Breng een kleine pan water op hoog vuuyr aan de kook, doe er de plakjes gember bij, draai het vuur laag en laat ze 2 minuten pruttelen. Giet de plakjes goed af, laat ze op een schone theedoek uitlekken en schep ze in een weckpot van 250 of 300 ml.
  3. Doe de azijn, agavesiroop en de resterende 1/2 theelepel zout in een kleine pan en laat ze op matig-hoog vuur 2 minuten zachtjes pruttelen, of tot de scherpe geur van de azijn afneemt.
  4. Zet van het vuur, laat afkoelen en giet het mengsel bij de plakjes gember in de pot. Sluit de pot goed af en laat de gember minstens 4 uur in de koelkast marineren.