Inktvis opgevuld met garnalen, groenten en kruiden

Print Friendly, PDF & Email

Bron: VTM koken

Ingrediënten

4 schoongemaakte inktvissen
1 kg gepelde garnalen (300 gr uitgelekt)
2 grote tomaten
½ rode paprika
1 teentje knoflook
1 grote bos kruiden: peterselie, koriander,…
sap van 1/2 limoen
olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix een tomaat, de paprika, de knoflook, de verse kruiden en de garnalen in een blender (het werkt gemakkelijker als je alles eerst in grote stukken snijdt). Giet er een goede scheut olijfolie bij en het limoensap. Kruid stevig met peper en een beetje zout. Vul de inktvissen met het mengsel op. Sluit ze af met een prikker of een stevig takje. Zet ze ca. 20 minuten in de oven.
  2. Snijd de andere tomaat in kwarten, haal het binnenste eruit, duw dit door een zeef en vang het vocht op. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng het heerlijke vocht dat vrijkomt tijdens het garen van de inktvissen met het tomatensap en de blokjes tomaat, en gebruik het als sausje. Dit is zelfs zo lekker dat ik het soms in een klein glaasje geef als soepje.