Italiaanse garnalen met spinazie

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Curls-culinair

Voorbereiding:
Bereiding:
Een heerlijk comfortfood gerecht. Lekker met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 300 gram garnalen
  • 200 gram spinazie
  • 250 ml kookroom (light)
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • Zwarte peper uit de molen
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe
  4. Bak nog circa 2 minuten
  5. Voeg dan de garnalen toe en bak al omscheppend nog een paar minuten
  6. Giet dan de kookroom in de pan en zet het vuur laag
  7. Verwijder de steeltjes van de spinaziebladeren
  8. Voeg beetje bij beetje al omscheppend de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is
  9. Maal er peper naar smaak over heen
  10. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen
  11. Serveer met knapperig stokbrood