Kabeljauw met hollandaise van avocado

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Jamie Oliver

Ingredienten

  • 1 bos groene asperges, (350g)
  • 2 x 150 g grove witte visfilets, ontdaan, ontbeend, van duurzame bronnen
  • lente-uitjes
  • 1 citroen
  • rode wijnazijn
  • ½ bosje dragon, (10g)
  • 1 echt rijpe avocado
  • 1 groot scharrelei
  • extra vergine olijfolie

Methode

  1. Giet 1 cm water in een grote koude pan.
  2. Breek de houtachtige uiteinden van de asperges, leg de asperges in de pan en leg de visfilets erop.
  3. Zet op hoog vuur, dek af en stoom 5 minuten, of tot de vis net gaar is.
  4. Snijd intussen de lente-uitjes,
    hak de groene delen grof
    en doe ze in een pannetje op hoog vuur met de helft van het citroensap,
    1 theelepel rode wijnazijn,
    een snufje zeezout en zwarte peper
    en 100 ml water.
  5. Breng aan de kook terwijl je de helft van de dragonblaadjes in een blender plukt.
  6. Halveer en ontpit de avocado, schep het vruchtvlees in de blender en voeg alleen het eigeel toe.
  7. Giet het hete lente-ui-mengsel erbij,
  8. pureer tot een zijdezachte massa en breng op smaak tot in de perfectie.
  9. Snijd het wit van de lente-uitjes zeer fijn en meng met de overige dragonblaadjes.

Serveer de vis en asperges met de avocado hollandaise en werk af met een snufje dragon en lente-ui en een klein scheutje extra vergine olijfolie. Serveer met partjes citroen, om erover uit te knijpen.

Voeg de fijngesneden lente-uitjes toe aan ijswater en ze zullen opkrullen en echt knapperig worden, hetzelfde geldt voor radijs, pepers en zelfs kruidenblaadjes.