Bron: Jamie Oliver
Ingredienten
- 1 bos groene asperges, (350g)
- 2 x 150 g grove witte visfilets, ontdaan, ontbeend, van duurzame bronnen
- lente-uitjes
- 1 citroen
- rode wijnazijn
- ½ bosje dragon, (10g)
- 1 echt rijpe avocado
- 1 groot scharrelei
- extra vergine olijfolie
Methode
- Giet 1 cm water in een grote koude pan.
- Breek de houtachtige uiteinden van de asperges, leg de asperges in de pan en leg de visfilets erop.
- Zet op hoog vuur, dek af en stoom 5 minuten, of tot de vis net gaar is.
- Snijd intussen de lente-uitjes,
hak de groene delen grof
en doe ze in een pannetje op hoog vuur met de helft van het citroensap,
1 theelepel rode wijnazijn,
een snufje zeezout en zwarte peper
en 100 ml water. - Breng aan de kook terwijl je de helft van de dragonblaadjes in een blender plukt.
- Halveer en ontpit de avocado, schep het vruchtvlees in de blender en voeg alleen het eigeel toe.
- Giet het hete lente-ui-mengsel erbij,
- pureer tot een zijdezachte massa en breng op smaak tot in de perfectie.
- Snijd het wit van de lente-uitjes zeer fijn en meng met de overige dragonblaadjes.
Serveer de vis en asperges met de avocado hollandaise en werk af met een snufje dragon en lente-ui en een klein scheutje extra vergine olijfolie. Serveer met partjes citroen, om erover uit te knijpen.
Voeg de fijngesneden lente-uitjes toe aan ijswater en ze zullen opkrullen en echt knapperig worden, hetzelfde geldt voor radijs, pepers en zelfs kruidenblaadjes.