Knapperige zalm-asperges uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Beaufood

Dit heb je nodig voor deze knapperige zalm-asperges uit de oven / 12 stuks

  • 12 groene asperges
  • 150 gr gerookte zalm
  • 6 filodeegvellen – van ongeveer 20 cm
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper

Voor de dille dip

  • 3 el yoghurt
  • 2 el mayo
  • klein bosje dille – fijngehakt en zo’n 5 gr

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg een vochtige theedoek over het deeg wanneer het is ontdooit om uitdrogen te voorkomen.

Rol de plakjes gerookte zalm om de asperges. Snijd een vel filodeeg door tweeën en rol daar een asperge met zalm in. Kwast de uiteinden van het vel in met wat olijfolie voordat je hem dicht rolt. Ga door totdat je 12 rolletjes hebt.

Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuit de plaat in het midden van de oven en vak ze in 10 tot 15 minuten knapperig en goudbruin. Houd ze na tien minuten goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dille dip door elkaar.

Haal de zalm-asperges uit de oven, serveer ze direct en zet er een schaaltje dille dip naast.  Geniet ervan!