Knolselderijpuree met knoflook

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Simpele recepten

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 90

Knolselderijpuree met knoflook een heerlijk simpel en gezond bijgerecht simpel zelf te maken en erg snel klaar. En ’t kan de basis zijn van je stamppot.

De lekkerste puree van groenten

Easy recept, de lekkerste puree van groenten. Combineer de puree met een portie gegrilde groenten uit de oven, heerlijk en zó smeuïg.

Varieer eventueel met kaas en kruiden.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • klontje boter
  • verse peper
  • grof zeezout

Puree van knolselderij

  1. Schil de knolselderij en snij de knol in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook. Neem een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak op middelhoog vuur de blokjes knolselderij.
  2. Bak de verse knoflook mee en breng smaak met verse peper en wat grof zout. Bak de knolselderij zo’n 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur laag, voeg een scheut water toe en doe een deksel op de pan en laat de knolselderij in 20 minuten gaar worden. Voeg tussendoor water toe als de knolselderij droogkookt.
  3. Schep de groente in een blender samen met een klontje boter en eventueel nog verse peper en wat zout. Mix voor een zijdezachte puree. Stampen kan ook maar dan blijft de puree wat grof. Serveer met een klein beetje olijfolie, verse peper en grof zout. Puree van knolselderij zó maak je ‘t.

Maak variaties met groene kruiden zoals tijm of rasp wat Parmezaanse kaas door de puree. Een schep mosterd, noten of truffelolie is ook een idee.

Ook lekker: Hutspot met knolselderij. Of een aardappelpuree maken met knoflook.