Knolselderijsteak met snelle olijventapenade

Knolselderijsteak met snelle olijventapenade

Print Friendly, PDF & Email
Bron: Jumbo

Benodigdheden:

  • knoflookpers
  • bakkwastje
  • barbecue

Bereidingswijze

  1. Doe de gehakte olijven in een bakje. Pers de knoflook erboven uit. Schep de olie en de peterselie erdoor en breng de tapenade op smaak met peper.
  2. Was de knolselderij goed en neem in z’n geheel mee. Neem de tapenade mee.
  3. Snijd ter plekke de knolselderij in plakken van 1 cm. Bestrijk de knolselderijsteaks dun met olie. Gril ze op de hete barbecue in 10-15 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Leg de knolselderijsteaks op een schaal en schep er de tapenade over.

Tip

Een paar druppels tabasco chipotle pepper sauce BBQ smaak geven de tapenade een stoer accent.