Lat­kes met krui­den-crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

 

Ingrediënten

Bereiden

  1. Boen de aardappelen schoon en rasp samen met de uien grof. Doe in het midden van een schone theedoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit. Doe in een ruime kom. Meng de bloem, panko en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest samen met de bieslook fijn. Meng samen met de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
  3. Maak bergjes van het aardappelmengsel. Verhit 3 el olie (per 8 latkes) in een grote koekenpan en bak de latkes in ca. 6 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel en gaar. Druk plat nadat je ze in de pan hebt gedaan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie. En bak zo ook de rest van de latkes.
  4. Verdeel de latkes over een grote schaal met de kruidencrème fraîche, zalm en zalmeitjes. Garneer met de achtergehouden dille.

Tip:

Je kunt de latkes op smaak brengen met allerlei lekkere kruiden (probeer bijvoorbeeld eens za’atar of komijn). Doe dit aan het eind van stap 1, voor het bakken. Ook met de toppings kun je variëren. Heerlijk erbij: zelfgemaakte appelmoes.