Met gehakt gevulde koolbladeren

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Lovemyfood

Koolrolletjes:
1 chinese kool
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in kleine blokjes
500 gram gehakt (half om half)
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1/2 theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en paprika tot ze zacht beginnen te worden, neem van het vuur en laat even afkoelen
4. Breng intussen een grote pan met water aan de kook
5. Snijd de onderkant van de kool, haal voorzichtig de koolbladeren los en snijd de de harde kern uit de bladeren
6. Dompel de bladeren onder in het hete water en laat ze in ca. 5 minuten zacht genoeg worden om er rolletjes van te maken
7. Giet de koolbladeren af in een vergiet en spoel ze even af onder een koude kraan
8. Meng het ui-paprika mengsel door het gehakt samen met de peterselie, paprikapoeder, cayennepeper en wat peper en zout
9. Kneed met je handen en soort lange gehaktballen van het gehakt en leg die op de koolbladeren
10. Rol de bladeren op terwijl je de buitenkanten naar binnen vouwt
11. Leg de rolletjes dicht tegen elkaar in een ovenschaal

Saus:
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 blikje gepelde tomaten
250 gram gezeefde tomaten
3 eetlepels gehakte verse peterselie
3 eetlepels pittige geraspte kaas

1. Verhit een beetje olijfolie in een (saus)pan en bak hierin de ui en knoflook even aan
2. Hak de gepelde tomaten grof (vocht bewaren)en voeg toe aan het ui-mengsel
3. Voeg het vocht van de gepelde tomaten, de gezeefde tomaat en peterselie toe en laat even zachtjes pruttelen
4. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel wat cayennepeper
5. Giet de saus over de koolrolletjes en bestrooi met de kaas
6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet voor 60 minuten in de oven
7. Verwijder de folie en laat de gevulde koolbladeren in nog 30 minuten verder gaar worden