Misosoep met makreel en tarwenoedels

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Libelle lekker

INGREDIENTEN voor

4 personen

  • makreelfilets (verse) 4
  • tarwenoedel 250 g
  • paksoi (kleine) 2 kroppen
  • lente-uien 2
  • gember (vers) 2 cm
  • koriander (vers) 2 takjes
  • shiitake’s (gedroogde) 6
  • wakame 1 el
  • miso 2 el
  • sake 250 ml
  • mirin 2 el
  • donkere sojasaus 1 el
  • sesamzaadjes (witte) 1 el
  • rietsuiker 1 kl
bereiding
  1. Maak de shiitakes schoon, snij in stukken. Maak de paksoi schoon en maak de blaadjes los. Schil de gember en snij in plakjes.
  2. Breng 500 ml water aan de kook met de sake, mirin, rietsuiker, sojasaus en miso. Laat
    5 minuten zacht sudderen.
  3. Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon en schep hem er weer uit. Doe de paksoi, shiitakes en noedels in de bouillon en laat 3 à 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
  4. Neem de bouillon van het vuur, doe er de wakame bij en laat even trekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Schep de bouillon in kommetjes en werk af met de makreel, lente-ui, sesamzaadjes en koriander.