No ba­ke chee­se­ca­ke met rood fruit

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (16 x 16 cm)

Bereiden

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel ondertussen de koekjes grof en schep door de gesmolten chocolade. Schep het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en laat in ca. 20 min. opstijven in de koelkast.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van het basilicum.
  4. Doe het basilicum en de MonChou in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale groene massa (je mag nog wat stukjes basilicum zien). Doe de slagroom, suiker en het limoenrasp in een andere kom en klop met een handmixer dik maar nog net vloeibaar. Voeg het MonChoumengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Neem de bodem uit de koelkast en schep het mengsel erin. Laat de cheesecake 1½ uur opstijven in de koelkast.
  6. Maak de aardbeien schoon en meng met 1½ el limoensap voorzichtig door de frambozen.
  7. Neem de cheesecake uit de koelkast en verdeel het fruit in een bergje erover.

Bewaartip:

Je kunt deze taart t/m het laten opstijven in de koelkast twee dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de vorm in de koelkast

 

Bron: Allerhande