Paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Happypaella

Happy paella heeft met veel zorg en liefde dit paella recept ontwikkeld. Wij zijn continue bezig geweest om dit recept te verbeteren en uiteindelijke de beste smaakbeleving te creëren. Door andere mensen te laten proeven en hun mening te vragen zijn we heel ver gekomen naar het optimale authentieke Spaanse paella recept. Zelfs mensen die niet van paella houden reageren met veel enthousiasme als zij dit recept van paella proeven, er word zelfs een tweede keer opgeschept door deze mensen. Dat is één van de kenmerken van dit paella recept, hij is toegankelijk, smeuïg en echt een verwennerij voor de eter.

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip. Een rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!
Gerecht informatie
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen

Happy Paella

  • 1 stuks Paella pan maat 36 cm = tot 2- 8 personen | maat 40 cm = is tot 6 – 12 personen
  • 320 (80 p.p) gram Paella rijst / arroz bomba
  • 1 zakje Carmencita paella kruiden per 4 personen 1 zakje gebruiken
  • 125 gr Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
  • 1 liter Natuurlijke caldo pescado / bouillon van vis
  • 125 gram Verse Spaanse Chorizo in blokjes snijden
  • 15 draadjes Saffraan

Ingrediënten

  • 16 stuks Gamba’s
  • 1 kilo Mosselen
  • 200 gram(netto) Inktvis in ringetjes of blokjes snijden
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet In stukjes (wij adviseren kippendijenfilet, het is malser en heeft een betere smaak)
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje verpulveren
  • Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Bereiding

  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  5. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  6. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  7. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo
  8. Bak de inktvis ringen aan en schuif het vlees en de inktvis naar de rand van de pan
  9. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  11. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  12. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  13. Decoreer de paella na 13 minuten met de gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  14. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.