Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Marineer je zalm in rodebietenpasta, dan wordt ie dus zo paarsrood. Een plaatje op je bord!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
  • 30 min. bereiden
  • 24 uur wachten
  • 15 min. oventijd

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp en -sap samen met de bieten en wodka in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Leg de zalm in de ovenschaal en schenk de bietenmarinade erover. Dek af en laat 24 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de zalm uit de marinade en dep droog. Bewaar 2/3 van de marinade. Maak de ovenschaal schoon en vet in met de olie. Leg de zalm erin.
  3. Bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven rosé. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  4. Breng ondertussen een steelpan water aan de kook en kook de eitjes 2½ min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  5. Maak ondertussen de saus. Doe de bewaarde marinade met de crème fraîche en mierikswortel in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  7. Verdeel de pasta en waterkers over 6 borden en verdeel de saus erover. Breek de zalm in stukken en leg deze erop. Verdeel de kwarteleitjes erover, garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.

bereidingstip:

Kook de kwarteleitjes van tevoren, dat scheelt weer!

dieettip:

Liever geen alcohol in de marinade? Vervang de wodka dan door water.