Pasta met inktvis en venkel

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Bonapetit

NODIG :

  • olijfolie
  • 1 venkelknol fijngehakt (de groene topjes apart houden)
  • 2 tenen knoflook (gepeld en in dunne plakjes gesneden)
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 glas fruitige Italiaanse witte wijn
  • 1 verse rode peper (pitjes verwijderen en fijngesneden)
  • 400 gram inktvisringen
  • 450 gram spaghetti of linguine
  • peper en zout
  • handje vol verse bladpeterselie fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen

NODIG VOOR SALADE:

  • 1 ijsbergsla
  • half zakje rucola
  • handje vol pijnboompitten geroosterd
  • 6 gesneden olijven
  • 4 zongedroogde tomaten gesneden
  • 1 lente-ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • peper en zout

DOEN:

1. Giet paar flinke scheuten olijfolie in grote hete koekenpan. Laat olie even door pan lopen en doe venkel, knoflook en venkelzaad erbij. Laat die 5 minuten bakken en roer zo vaak mogelijk. Zet het vuur hoog en doe de wijn, Spaanse peper en de inktvis in de pan. Blijf roeren tot de alcohol en de vloeistof tot de helft zijn ingekookt. Zet het vuur laag tot de saus zacht pruttelt. Kook je pasta in gezouten kokend water volgens de verpakking.

2. Maak ondertussen de salade, voeg alle ingrediënten in een kom en doe er een dressing van balsamico azijn, olijfolie, peper en zout over.

3. Proef nu de saus en doe peper en zout naar smaak erdoor. Laat de pasta die al dente is uitlekken; bewaar een beetje kookvocht. Hussel de pasta met inktvis en de saus. Zet de pan van het vuur en doe 5 eetlepels goede olijfolie erbij, samen met de venkeltopjes en de peterselie. Hussel goed en zo nodig voeg wat kookvocht er bij om het gerecht extra smeuïg te maken. Strooi op elke portie wat geraspte citroenschil en tast toe!