Pastasalade met kikkererwten-‘tonijn’

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Boek, Bowls of Goodness van Nina Olsson

Voor 4 personen:

  • 200 gram volkorenfusilli of andere volkorenpasta
  • extra vergine olijfolie om te sprenkelen

Kikkererwten-‘tonijn’:

  • een blik van 400 gram kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 2 tl kappertjes
  • 3/4 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper uit de molen
  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 el shoyu
  • 1 el citroensap
  • 2 tl dijonmosterd
  • 2 tl appelazijn
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 kleine groene handappel, zonder klokhuis, in kleine blokjes
  • 70 g mais uit blik, uitgelekt en gespeld

Mogelijke extra’s:

  • olijven, gehakte verse tomaat, mais uit blik, gehakte bleekselderij en blaadjes selderij, rucola

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens aanwijzing. Sprenkel er een scheutje olijfolie over en laat afkoelen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de kikkererwten-tonijn, behalve de appel en mais in een keukenmachine en pureer ze tot een kruimelig, kleverig mengsel. Proef een hapje en maak op smaak af met shoyu en citroensap.
    Schep het mengsel in een kom en roer de blokjes appel en mais erdoor.
  3. Verdeel de kikkerwerten-tonijn met de pasta, tomaatjes, saladegroenten en eventuele extra’s over de kommen. Sprenkel er extra vergine olijfolie over en strooi er een snufje peper en zout over.