Plaattaart met witlof, brie en rode ui

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Ingrediënten

4 personen

  • 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 4 rode uien
  • 200 g brie 60+. Neem voor de pittige variant blauwaderkaas.
  • el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 500 g witlof

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het roomboterbladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen en de brie in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, de oregano, peper en zout 10 min. op middelhoog vuur. Snijd de onderkant van de stronken van de witlof en halveer in de lengte. Snijd de helften in de lengte in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

3

Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg. Verdeel de brie erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.