Indonesische Sajoer boontjes

Print Friendly, PDF & Email

Bron: UitPaulinesKeuken

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
2 tl ketjap
1 tl gemberpoeder
2 tl sambal
1 tl korianderzaad
200 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
Zeezout

Bereiden

  1. Verwijder de uiteindes van de boontjes en was ze. Je kan ook boontjes uit de diepvries gebruiken.
  2. Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de ui, knoflook, ketjap , sambal en de specerijen.
  3. Verhit de pasta in een wokpan. Voeg de bonen toe en bak deze mee.
  4. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en stoof de sajoer boontjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.
  5. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
  6. Lekker bij Indonesische Rendang en rijst.