Bron: Boodschappen
Ingrediënten
- 1 eetlepel venkelzaad (geroosterd)
- 75 gram amandelen (gezouten)
- 150 gram spruitjes (schoongemaakt)
- 2 blikjes linzen (uitgelekt)
- 2 rode uien (in dunne ringen)
- 8 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 200 gram druiven (gehalveerd)
- 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
Bereiden
- Rooster het venkelzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
- Halveer de spruitjes en snijd of schaaf ze zo dun mogelijk. Kneed een paar keer om alle blaadjes los te krijgen. Meng met de linzen, ui en bleekselderij. Meng de knoflook, peterselie, olijfolie, azijn en venkelzaad.
- Giet de dressing over de groenten en linzen. Voeg de amandelen, druiven en kaas toe en schep alles door elkaar.
Bereidingstip
Bak de linzen een paar minuten in een scheutje olijfolie voor een lauwwarme spruitjessalade.