Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Boodschappen

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade. Laat de garnalen hierin minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Breng de kokosmelk en 800 ml water aan de kook, voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
  2. Verhit een wokpan op een hoge stand en bak hierin de garnalen met de marinade in circa 5 minuten gaar en goudbruin.
  3. Neem uit de pan, laat de marinade nog even inkoken en schenk over de garnalen. Bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
  4. Garneer met een partje limoen en serveer met de kokosrijst en sperziebonen.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen ook eens door blokjes kipfilet.

Gebruik mangosap in plaats van sinaasappelsap in de marinade.

Door het inkoken van de marinade worden deze garnalen extra sticky.

 

Bron: Boodschappen