Bron: Talk Nomz to me
Ingredienten
- 1/4 krop ijsbergsla
- 100 gram gekookte rijst met sushiazijn naar smaak
- 200 gram wakame zeewiersalade
- 150 gram gerookte zalm
- 200 gram edamame boontjes
- 2 eetlepels sojasaus
- Wasabi sesamzaadjes naar smaak
Bereidingswijze
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Voor deze salade kun je ook gewone rijst gebruiken in plaats van sushirijst.
-
Maak de rijst na het koken aan met sushiazijn naar smaak.
-
Snijdt de ijsbergsla in dunne reepjes.
-
Snijdt de gerookte zalm in reepjes en besprenkel met de sojasaus. Schep de zalm met de sojasaus goed door en zet even apart zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
-
Leg de ijsbergsla in een groot, diep bord of in een (platte) schaal.
-
Schep de rijst over de ijsbergsla heen.
-
Leg de wakame over de rijst heen.
-
Verdeel de zalmreepjes over het geheel.
-
Strooi de (gedopte) edamame boontjes over de salade.
-
Strooi naar smaak wasabi sesamzaadjes over de salade en serveer het geheel.
Tip(s) van de chef
- Vind je wasabi te heet, gebruik dan gewone sesamzaadjes om over de salade te strooien.
- Deze salade is ook heel gemakkelijk een avond van tevoren klaar te maken zodat je eens een andere lunch mee kunt nemen.