Thaise viskoekjes met korianderrijst

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Coop

Ingrediënten

4 personen

200 gram pandanrijst
500 gram kabeljauwfilets
3 eetlepels Thaise rode currypasta
2 eetlepels paneermeel
2 eieren
3 eetlepels Thaise vissaus
1 limoen rasp en sap
4 eetlepels koriander fijngesneden
100 gram sperziebonen
1 eetlepel suiker
0.5 rode peper in ringetjes, zonder zaadjes
zonnebloemolie (naar smaak toevoegen) om te frituren

 

Bereiding

  1. Kook de rijst. Maal de kabeljauw in een keukenmachine fijn met de currypasta, paneermeel, eieren, 1 eetlepel vissaus, limoenrasp en 1 eetlepel koriander.
  2. Snijd de sperziebonen in hele dunne plakjes en meng door het vismengsel. Maak met natte handen circa 16 viskoekjes en houd apart. Meng de overige vissaus met het limoensap, de suiker en rode peper tot een dipsaus.
  3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een brede (hapjes)pan en bak hierin de viskoekjes op middelhoge stand in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng voor het serveren de overige koriander door de rijst en serveer met de viskoekjes en saus.