Vega gehakt van tofu met mie en paksoi

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Ingrediënten

4 personen

  • 375 g tofu naturel
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl zout
  • 6 el arachideolie
  • 2 el ketjap medja no.01
  • 2 el sambal oelek
  • 1 paksoi
  • 3 salade-uitjes
  • 1 limoen
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 250 g Chinese eiermie

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom. Meng met de paprika-, komijn-, knoflook- en uien poeder, het zout en de helft van de olie. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven. Voeg de ketjap en de helft van de sambal toe en meng goed. Zet de oven uit en laat het gehakt nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.
  2. Was ondertussen de paksoi en snijd in stukken van ca. 5 cm. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de rest van de olie, de rest van de sambal en de Japanse sojasaus tot een dressing.
  3. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Bereid in de ene pan de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken, maar spoel niet koud af. Kook in de andere pan de paksoi 2 min. Giet af en laat uitlekken. Meng de nog warme mie met de helft van de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de paksoi en de rest van de dressing erover. Schep het tofu-gehakt erop en bestrooi met de salade-ui.

tip

Dep de tofu heel goed droog met keukenpapier. Hoe droger de tofu, hoe knapperiger hij wordt in de oven.