Vegan gebakken cheesecake

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Lisa goes Vegan

Benodigdheden: Ronde taartpan of springvorm van ca. 22 cm doorsnede
hakmolentje, blender, keukenmachine of elektrische koffiemaler

Ingrediënten 

Bodem

  • 200 gr havermout
  • 30 gr lichtbruine kristalsuiker
  • 100 gr plantaardige bakboter, gesmolten
  • 1 zakje (bourbon)vanillesuiker van 8 g  snufje zout
  • snufje kaneel

Vulling

  • 750 gr dikke sojakwark  (bijv. Alpro Go On of het ‘quarkalternative’ van Provamel)
  • 250 gr kokosyoghurt
  • sap en geraspte schil van 1 grote biologische citroen
  • 100 gr lichtbruine kristalsuiker
  • 1 zakje (bourbon)vanillesuiker van 8 g
  • 85 gr custardpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gr plantaardige bakboter, gesmolten

Garnering

  • rood fruit naar keuze
  • poedersuiker
  • eetbare bloemen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met plantaardige boter.
  2. Maal de havermout fijn in een hakmolentje, keukenmachine of koffiemaler. Voeg de suiker, boter, vanillesuiker, het zout en de kaneel en meng tot een deeg. Druk dit uit op de bodem van de springvorm.
  3. Meng vervolgens in een grote kom de sojakwark, kokosyoghurt, het citroensap en de citroenrasp, de suiker en vanillesuiker. Voeg het custardpoeder en bakpoeder toe en meng goed tot je geen klontjes meer ziet. Giet een klein deel van het kwarkmengsel bij de gesmolten boter en meng goed door. Roer het botermengsel vervolgens door de rest van het kwarkmengsel.
  4. Bak de cheesecake 55-60 minuten, tot de taart mooi gerezen is en er goudgeel uitziet. Schakel de oven uit en laat de taart 5-10 minuten staan voordat je hem uit de oven haalt.
  5. Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Serveer met roodfruit, bestuif met poedersuiker en decoreer met eetbare bloemen.