Vegetarische wraps met zwarte bonen, paprika en cottagecheese

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Ingrediënten

4 personen

  • 1 zak paprikamix
  • 2 rode uien
  • 300 g trostomaat
  • 3 el olijfolie mild
  • 2 el guacamolekruiden
  • 225 g HAK zwarte bonen in zak
  • 1 tl komijnzaad
  • 8 tortillawraps
  • ½ bosje salade-ui
  • 200 g cottagecheese

Aan de slag

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm dik. Snijd de uien en tomaten in parten van 1 cm.
  2. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en guacamolekruiden toe en bak 2 min. mee. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur pruttelen. Haal na 5 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bonen en het komijnzaad 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in schuine dunne ringen. Schep de cottagecheese in een kommetje.
  5. Serveer alles los in kommetjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
tip

variatietipVoor de vleeseter(s): haal het vel van wat Catalaanse worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Serveer in een apart schaaltje voor de liefhebbers