Zoete aardappel chips

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Lisa goes Vegan

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (als je een grillstand stand hebt moet je deze ook erbij aandoen!)
  2. Gebruik een mandoline (als je die hebt) of een kaasschaaf of snijd de aardappel met een mes in superdunne plakjes.
  3. Verdeel de aardappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik een siliconen kwastje om de plakjes heel licht met wat olijfolie (zout) of agave siroop (zoet) te besmeren. ZOUT: Sprenkel wat zout en paprikapoeder erover heen. ZOET: sprenkel de kaneel en speculaaskruiden.  Zet ze in de oven en check na 10 minuten hoe hard het gaat.  Als ze bruiner zijn, draai de chips om en zet ze nog 5 minuten in de oven totdat ze helemaal knapperig zijn. Blijf in de buurt van de oven want ze kunnen op het laatste moment heel erg hard gaan!
  4. Eenmaal uit de oven, laat ze goed afkoelen! (dan worden ze nog extra knapperig)
  5. Serveer lekker met een dip zoals guacamole of hummus! (ZOUT) Of drapeer er zachte amandelpasta (ZOET) eroverheen!

De oventijden kunnen verschillen per oven, bijvoorbeeld als jouw plakjes dunner of dikker zijn. Heb je ze gesneden? dan zullen we ze wat dikker zijn en zou ik ze wat langer er in laten zitten.