Zoete-aardappeltaart met yoghurt, parmezaan en salie

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Delicious

Tip uit de keuken van Janneke: variëren met deze zoete aardappeltaart? Vervang de helft van de aardappel door pompoen, wortel en/of pastinaak.
voorbereiding 20 minuten
kooktijd 50 minuten
totale tijd 1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 1 rol vers taartdeeg 24 cm ø
  • 8 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie
  • 3 uien grof gesneden
  • 600 g zoete aardappel
  • 4 eieren
  • 175 ml volle yoghurt
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 50 g parmezaanse kaas
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ook nodig: taart- of quichevorm van 24 cm ø en 6 cm hoog

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg los of open en leg met bakpapier en al in de taart- of quichevorm. Snijdt de helft van de salieblaadjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de salie in 5 min. goudbruin. Schil en rasp intussen de aardappel grof.
  • Klop de eieren los met de yoghurt, knoflook en kaas. Schep de aardappelrasp met de nootmuskaat, kruidnagel en zout en peper naar smaak door het uimengsel. Schep het aardappelmengsel op de deegbodem. Verdeel er de rest van de salieblaadjes over en druk ze aan. Stort het yoghurt-ei-kaasmengsel over de bodem. Vouw eventueel overhangend deeg terug zodat een rand ontstaat.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-50 min. goudbruin. en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Sserge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten