BBQ flatbread

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Boodschappen

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Meng het zelfrijzend bakmeel met ½ theelepel zout, de yoghurt, Italiaanse kruiden en tomaten.
  2. Kneed tot een deeg dat niet aan je handen plakt (voeg indien nodig een beetje extra bakmeel toe). Verdeel het deeg in 8 porties en duw tot platte broodjes.
  3. Bestrijk ze met olijfolie en leg op het barbecuerooster. Grill 4-5 minuten, keer ze om en rooster nog 4-5 minuten tot de broodjes knapperig en goudbruin zijn.

Bereidingstip

Kneed voor een Provençaals broodje 1 theelepel gehakte tijm en rozemarijn erdoor.

 

Bron: boodschappen.nl

 

Kruidenmix voor Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel basilicum.
  • 1 eetlepel oregano.
  • 1 theelepel tijm.
  • 1 theelepel peterselie.
  • 1 theelepel knoflookpoeder.
  • snufje zout.
  • snufje peper.