Caesar salade

Print Friendly, PDF & Email
Bron: Okoko Recepten

  • 6 personen
  • 25 min

Ingrediënten

  • 1 klein stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 4 plakken bacon (vetrandje verwijderd)
  • 2 kroppen bindsla
  • 10 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd
  • 100 g geschaafde Parmezaanse kaas
  • krullen Parmezaanse kaas, extra, voor erbij

voor de dressing

  • 1 eidooier
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 175 ml olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het stokbrood in 15 dunne sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met de olie. Verdeel de sneetjes over een bakplaat en bak ze 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en wrijf met de snijkant van een teentje knoflook over beide zijden. U kunt het gebakken brood vervolgens in grove stukken breken of in blokjes snijden.
  2. Gril de bacon tot hij krokant is. Laat hem afkoelen op keukenpapier en breek hem in grove stukken.
  3. Scheur de sla in stukken en doe hem in een grote schaal. Voeg de bacon, ansjovis, croutons en Parmezaanse kaas toe.
  4. Doe voor de dressing de eidooier, knoflook, mosterd, ansjovis, azijn en worcestersaus in een keukenmachine. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles in 20 seconden tot een glad geheel. Laat de motor draaien en voeg in een dunne straal genoeg olie toe voor een dikke, romige dressing.
  5. Druppel de dressing over de salade en schep alles voorzichtig om. Bestrooi de salade met de krullen Parmezaanse kaas.