Zalmbonbons

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Eigen recept van… Harriet van de Goor-Leenaerts

Foto: keuken en liefde

Ingrediënten

  • 150 gr. Monchou
  • 6 blaadjes gelatine
  • 0,5 zakje verse dille
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 150 gr. zalmsnippers
  • 1 stk perssinaasappel
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 el rode peperbessen
  • 1/8 ltr slagroom

Materialen

  • huishoudfolie

Bereiden

In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. laten weken. Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen. Gelatine goed utknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in ca. 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van zalm in kleine stukjes snijden (zalmsnippers). 3 Takjes dille fijnknippen. In kom roomkaas en gelatine mengsel tot glad mengsel roeren. Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren. Slagroom stijf kloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen. Neem een stuk huishoudfolie, voldoende groot, en beleg dat met plakjes zalm. Daarop kunnen eventueel nog wat takjes dille gelegd worden. Met een lepel verdeel je de zalmsubstantie over de plakjes zalm. Laat de randen vrij. Oprollen in het folie. Leg het in de vriezer en licht laten aanvriezen.

Serveertips:

Snijd de rol in plakken van ca 1 cm.