Danny’s broodje spareribs

Print Friendly, PDF & Email

Bron: 24Kitchen

Bereidingswijze

Spareribs
Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in stukken. Vijzel de kardemom. Breng de kippenbouillon met de gember, knoflook, tomatenketchup, sweet chilisaus, honing, ketjap manis, steranijs en kardemom aan de kook. Rasp en pers de limoen uit boven het kookvocht. Snijd de spareribs in tweeën of drieën en kook in de bouillon op laag vuur circa 4 uur tot het vlees bijna van het bot valt. Haal de spareribs uit het kookvocht en laat een beetje afkoelen. Dep droog en pluk het vlees van de botten. Meet een halve liter van het kookvocht af en laat dit in circa 20 minuten inkoken tot saus. Roer aardappelzetmeel aan met een beetje water en bind de saus af tot yoghurt dikte.

Broodje
Verwarm de grillpan voor. Snijd de pistoletjes open, besprenkel met olijfolie en gril het brood aan 1 kant. Pel het teentje knoflook en wrijf de toast na het grillen ermee in. Bak het geplukte vlees met een scheutje olie krokant in de grillpan. Snijd de sla in reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringen. Halveer de paprika over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de komkommer in dunne plakken.

Serveren
Verdeel de sla, taugé, paprika en komkommer, vlees en saus over de broodjes. Bestrooi met gebakken ui en lente-uitjes.

TIP: je kunt ook de spareribs in de oven laten garen, zet deze dan op 80 ºC en laat ze dan een nacht garen.

Bron: 24kitchen