Meloencarpaccio met asperges en avocadosaus

Meloencarpaccio met asperges en avocadosaus

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Boodschappen

Bereiden

  1. Snijd de onderkant van de asperges en halveer ze in de lengte. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit een grillpan en rooster hierin de asperges 3-4 minuten per kant. Keer ze om als ze loslaten van de pan, als de kern glazig is zijn ze klaar.
  3. Snijd de watermeloen in dunne plakken van ½ cm dik. Verwijder de schil en de pitten en verdeel de meloen over borden. Besprenkel met de helft van het citroensap.
  4. Pureer de ingrediënten voor de avocadosaus met de rest van het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus naast de meloen en leg de asperges erbij.
  5. Garneer de meloencarpaccio met basilicumblaadjes.

 

Bereidingstip

Breid het gerecht uit met mozzarella.

Vervang in dit recept de watermeloen ook eens door cantaloupe- of galiameloen.