Ge­roos­ter­de pom­poen met Par­me­zaan­korst­je

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

Ingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  2. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bestrooi met ⅓ van de kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken chipolataworstjes en ovengeroosterde aardappelpartjes.

Bron: Allerhande

 

Italiaanse kruiden

  • 1/2 eetlepel gedroogde salie.
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum.
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie.
  • 1 eetlepel gedroogde oregano.
  • 1 eetlepels gedroogde uiensnippers.
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm.
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder.
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper.