Gra­tin van knol­sel­de­rij met ko­mij­nen­kaas en zuur­kool

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Allerhande

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
  • 20 min. bereiden
  • 55 min. oventijd

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij, snijd in parten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de selderij fijn, meng de helft door de zuurkool en verdeel over de ovenschaal. Snijd de plakken kaas in de lengte in 4 repen en verdeel afwisselend met de knolselderij dakpansgewijs over de zuurkool.
  2. Verdeel de boter in vlokjes over de knolselderij en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gratin in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt. Snijd ondertussen de vegan spekjes fijn, meng met de rest van de selderij en verdeel na 45 min. over de gratin. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Heb je een keukenmachine (of mandoline)? Dan kun je daarin makkelijk dunne plakjes snijden van de knolselderij.