Roergebakken inktvis en Chinese broccoli in Hongkongse stijl

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Lee Kum Kee

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
1 grote verse rode peper
1-2 stengels Chinese broccoli (gai lan) of bimi
150g taugé
150g schoongemaakte baby-inktvis
½ el maïzena
1 el plantaardige olie

Sauce Mix

½ tl Lee Kum Kee Chiu Chow Chilli Olie
1 el Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
1 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
½ el Lee Kum Kee Hoisin Saus
1 tl Lee Kum Kee Pure Sesam Olie
1 tl rijstazijn
1 tl kristalsuiker
100ml groentebouillon

Methode

1 Bereid uw ingrediënten voor: snijd de knoflook fijn en hak de rode peper, snijd de Chinese broccoli (gai lan), verwijder de roosjes en leg apart. Was de taugé en blancheer 3 minuten in een wok in kokend water. Laat uitlekken in een zeef en leg ze vervolgens in een kom met koud water zodat ze niet doorgaren. Snijd de inktvis open en maak schuine snedes aan de zachte binnenkant van de inktvis. Snijd vervolgens in grove stukken, leg deze in een kommetje of bakje en meng met de maïzena. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom.
2 Leg de knoflook bovenaan op een bord, gevolgd door de rode peper, inktvis, geblancheerde taugé, Chinese broccoli en tenslotte de saus.
3 Verhit de plantaardige olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe zodra de wok heet is en roerbak tot deze goudbruin is. Voeg vervolgens de rode peper toe en zet het vuur hoog. Voeg zodra de wok weer heet is de inktvis toe en schroei dicht. Schep alles een of twee keer om zodat de smaken samenkomen. Laat de wok op hoog vuur staan en voeg onder voortdurend roeren de taugé en Chinese broccoli toe.
4 Stop na zo’n 30 seconden met roeren en laat de wok nog heter worden. Giet vervolgens de saus in de wok en breng aan de kook. Roerbak nog 1 minuut en serveer.

Tips

1 Geen fan van inktvis? Gebruik in de plaats daarvan dunne (1cm) sneetjes biefstuk.