Bron: Veggie Burgers, Nina Olsson
BIETENTARTAAR | MIERIKSWORTELROOM | WORTELCHIPS | AVOCADO
Ingrediënten
Voor de mierikswortelroom
- 200 ml creme fraiche, Griekse yoghurt, zure room of veganistische yoghurt-creme fraiche
- 3 el (50ml) geraspte verse mierikswortel (of meer naar smaak)
- 1 tl citroensap
- zout naar smaak
Voor de burgers
- 250 g gekookte en geschilde bieten, fijngehakt
- 75 g rode quinoa, gekookt en uitgelekt
- 1 tl honing of agavesiroop
- 75 g geitenkaas, feta of veganistische kaas, fijn verkruimeld
- zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
- 1 tl extra vergine olijfolie
- 2-3 bosuitjes, fijngehakt
- 2-4 avocado’s in de lengte gehalveerd en zonder pit.
Toppings
- zure uitjes
- verse groene salade
- mierikswortelroom
- wordelchips
- partjes citroen
- kiemen
Bereiding
- Voor de mierikswortelroom: klop alle ingrediënten door elkaar, dek de kom af en zet hem in de koelkast tot je zover bent.
- Voor de burgers: meng de ingrediënten voor de burgers in een kom en maak er 4 burgers van. Leg ze op een plaat, dek ze af en zet ze minstens 15 minuten en maximaal 24 uur in de koelkast.
- Snijd een kapje van de bolle kant van 4 halve avocado’s zodat ze stabiel blijven liggen. Beleg ze met een bietentartaartje en toppings, leg er desgewenst halve avocao’s op of eet ze als open smörgas.