Smörgasburger

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Veggie Burgers, Nina Olsson

BIETENTARTAAR | MIERIKSWORTELROOM | WORTELCHIPS | AVOCADO

Ingrediënten

Voor de mierikswortelroom
  • 200 ml creme fraiche, Griekse yoghurt, zure room of veganistische yoghurt-creme fraiche
  • 3 el (50ml) geraspte verse mierikswortel (of meer naar smaak)
  • 1 tl citroensap
  • zout naar smaak
Voor de burgers
  • 250 g gekookte en geschilde bieten, fijngehakt
  • 75 g rode quinoa, gekookt en uitgelekt
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 75 g geitenkaas, feta of veganistische kaas, fijn verkruimeld
  • zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • 2-3 bosuitjes, fijngehakt
  • 2-4 avocado’s in de lengte gehalveerd en zonder pit.
Toppings
  • zure uitjes
  • verse groene salade
  • mierikswortelroom
  • wordelchips
  • partjes citroen
  • kiemen

Bereiding

  1. Voor de mierikswortelroom: klop alle ingrediënten door elkaar, dek de kom af en zet hem in de koelkast tot je zover bent.
  2. Voor de burgers: meng de ingrediënten voor de burgers in een kom en maak er 4 burgers van. Leg ze op een plaat, dek ze af en zet ze minstens 15 minuten en maximaal 24 uur in de koelkast.
  3. Snijd een kapje van de bolle kant van 4 halve avocado’s zodat ze stabiel blijven liggen. Beleg ze met een bietentartaartje en toppings, leg er desgewenst halve avocao’s op of eet ze als open smörgas.