Vis met misoboter, broccolini en paddenstoelen

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Delicious

Ingrediënten

1 eetlepel witte miso-pasta
25 g zachte ongezouten boter
2 filets van 180 g zonder vel (snapper of andere witvis)
1 theelepel sesamolie
2 kleine rode pepers, in dunne plakjes gesneden, plus extra dun gesneden om te serveren
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel arachideolie
2 bosjes broccolini, in de lengte gehalveerd
150 g gemengde paddenstoelen (shimeji en enoki), de steeltjes bijgesneden
1 theelepel sesamzaadjes
Sap van 1/2 limoen
Dun gesneden bosui, ter garnering

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Combineer miso en boter en verdeel het over de snapper.
  3. Combineer sesamolie, chili, sojasaus en pindaolie in een kom.
  4. Voeg broccolini, champignons en sesamzaadjes toe, meng om te combineren en verdeel over de bodem van de voorbereide ovenschaal.
  5. Top met snapper.
  6. Rooster 18-20 minuten tot de vis net gaar is en de broccolini gaar is.