Octopus met bieten-tzatziki

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Delicious

Ingrediënten

1 kop (250 ml) witte wijnazijn
1/2 kop (125 ml) witte wijn
Sap van 1 citroen, plus partjes citroen om te serveren
1 teentje knoflook, gepeld
1 kg octopus tentakels (Matt gebruikt Fremantle Octopus)
2 eetlepels extra vierge olijfolie, plus extra om te serveren
kleine muntblaadjes, om te serveren

Tzatziki van rode biet

1 kleine komkommer, geraspt
11/2 kopjes (450 g) dikke yoghurt in Griekse stijl
400 g gekookte rode biet, geraspt
1 teentje knoflook, geplet
1/4 kopje muntblaadjes, in dunne plakjes gesneden
Fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
1/4 kop (60 ml) extra vierge olijfolie

Methode

  1. Doe azijn, wijn, citroensap, knoflook, 1 eetlepel zout en 1,5 liter water in een grote pan op hoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg octopus toe, zorg ervoor dat hij volledig ondergedompeld is, en kook 1,5 uur of tot hij gaar is. Zet apart om volledig af te koelen in pocheer-vloeistof. (Dit kan tot 2 dagen van tevoren worden gedaan en gekoeld tot klaar voor gebruik.)
  2. Meng voor de tzatziki komkommer en 1 theelepel zout in een kom. Zet 10 minuten opzij en knijp om overtollige vloeistof te verwijderen. Voeg de resterende ingrediënten toe, roer om te combineren en breng op smaak.
  3. Verwarm een ​​barbecue of grillpan voor op hoog vuur. Giet de octopus af, meng de olie erdoor en breng op smaak met kruiden. Bak ze 3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en licht knapperig zijn. Laat iets afkoelen en snijd in stukken van 3-4 cm.
  4. Verdeel tzatziki over een schaal en bedek met octopus en stierenbloed en muntblaadjes. Sprenkel er extra olie over en serveer direct met extra partjes citroen.