Zoete aardappelcrumble

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Lekker

Bijgerecht, 4 personen

  • 3 grote zoete aardappels, de oranje soort
  • 1 halve bol knoflook, teentjes aan elkaar
  • 1 el olijfolie
  • een handje parmezaanse kaas, geraspt

crumble

  • 50 gr bloem
  • snuf zout
  • 50 gr koude boter, in blokjes
  • 50 gr amandelsnippers
  • een klein handje cornflakes

Verwarm de oven voor op 220C. Prik de aardappels in met een vork. Wrijf de knoflook in met de olie en verpak in aluminiumfolie. Leg de aardappels en knoflook op een bakblik of in een braadslee en zet 35-45 minuten in de oven. De aardappels moeten zacht zijn. Je kunt nu zo de puree uit de schil scheppen. Doe de puree in een kom. Knijp de knoflook uit de teentjes en doe bij de puree. Stamp door elkaar en breng op smaak met de kaas, peper en zout.
Schakel de oventemperatuur terug naar 180C.
Schep de puree in een ingevet ovenschaaltje en strijk glad.
Meng voor de crumble de bloem met het zout en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot het op broodkruim lijkt. Meng de amandelsnippers en de cornflakes erdoor. Verdeel de crumble over de puree en bak in de oven in 30 min. gaar en goudbruin.
Je kunt de crumble in zijn geheel van tevoren maken en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.