Bron: Allerhande
- hoofdgerecht
- 4 personen
- 705 kcal voedingswaarden
- 15 min. bereiden
- 15 min. wachten
- 50 min. oventijd
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 600 g koelverse bloemkoolroosjes
- 1 rode ui
- 200 g Zaanlander oud 48+
- 6 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 1 tl gemalen nootmuskaat
Keukenspullen
- quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
Bereiden
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes grof en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout. Roer de kaas erdoor.
- Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de bloemkool over de bodem. Verdeel het eimengsel erover en leg de uiringen erop.
- Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur.
bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. op 160°C in de oven.