Bron: Libelle lekker
INGREDIENTEN voor
4 personen
- makreelfilets (verse) 4
- tarwenoedel 250 g
- paksoi (kleine) 2 kroppen
- lente-uien 2
- gember (vers) 2 cm
- koriander (vers) 2 takjes
- shiitake’s (gedroogde) 6
- wakame 1 el
- miso 2 el
- sake 250 ml
- mirin 2 el
- donkere sojasaus 1 el
- sesamzaadjes (witte) 1 el
- rietsuiker 1 kl
bereiding
- Maak de shiitakes schoon, snij in stukken. Maak de paksoi schoon en maak de blaadjes los. Schil de gember en snij in plakjes.
- Breng 500 ml water aan de kook met de sake, mirin, rietsuiker, sojasaus en miso. Laat
5 minuten zacht sudderen. - Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon en schep hem er weer uit. Doe de paksoi, shiitakes en noedels in de bouillon en laat 3 à 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Neem de bouillon van het vuur, doe er de wakame bij en laat even trekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Schep de bouillon in kommetjes en werk af met de makreel, lente-ui, sesamzaadjes en koriander.