Bron: Delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Afhaal eten uit eigen huis? Ga voor deze goreng met een twist, in plaats van rijst gebruik je namelijk bloemkool. Bloemkool is nét iets zachter dan rijst. Goed nieuws: je krijgt je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen, zonder het te merken.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten
ingrediënten
- 1 bloemkool
- 4 el kokosolie
- 4 eieren
- 4 el sojasaus licht
- 500 g garnalen groot, rauw, gepeld, mét staartje eraan
- 4 tenen knoflook geperst
- 5 cm gemberwortel vers, fijn geraspt
- 2 chilipepers klein, rood, fijngesneden + extra voor erbij
- 2 el oestersaus
- 2 el sesamolie
- 2 el Koreaanse chilisaus chogochujang*
- koriander paar takjes
- gebakken uitjes
instructies
-
Maal de bloemkool in de keukenmachine tot rijstachtige korrels en schep ze in een kom. Verhit 2 el van de kokosolie in een wok op matig tot hoog vuur. Roer de eieren los met 2 el van de sojasaus, schenk in de wok en laat over de bodem uitvloeien. Bak 1-2 min. of tot de omelet net stolt. Laat op een schone snijplank glijden en houd warm onder losjes gevouwen aluminiumfolie.
-
Verhit de rest van de kokosolie in de wok en draai het vuur hoog. Bestrooi de garnalen met peper en zout en roerbak ze ± 2 min. tot ze net gaar zijn en licht kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan. Bak de knoflook, gember en chilipeper 1-2 min. in de wok tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de oestersaus, de sesamolie, de chilisaus en de rest van de sojasaus toe en verwarm 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en warm al omscheppend 1-2 min. door. Voeg de garnalen toe en verdeel de bloemkool over borden.
-
Rol de omelet op, snijd hem in plakjes en verdeel over de bloemkool. Bestrooi vlak voor serveren met korianderblad, chilipeper en gebakken uitjes naar smaak.
* Chogochujang – een combinatie van rode-peperpasta, azijn en sesamzaad – is onmisbaar in de Koreaanse keuken. Te koop bij Aziatische supermarkten en ruim gesorteerde supermarkten.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Colette Beyne