Bron: Smulweb
Ingrediënten 4 personen
Voor plm. 1 liter fond
1 ui
2 flinke kippenpoten
1 laurierblad
Plm. 6 peperkorrels
3 jeneverbessen platgedrukt met een mes
½ theelepel korianderzaad
100 gram wortelen
6 stengels bladselderij
½ dunne stengel prei
Zout
Bereidingswijze
Ui met schil halveren en met de snijkant naar onderen in een koekenpan op lage warmtebron lichtbruin roosteren.
Ui-helften, kippenpoten en kruiden in een grote pan met 2 liter koud water langzaam aan de kook brengen.
Op een middelhoge warmtebron zonder deksel zachtjes plm. 3 uur laten koken.
Ondertussen wortel, selderij en prei schoonmaken en in grove stukken snijden.
Na plm. 1 ½ uur garen de groenten bij de kippenbouillon voegen en mee-garen.
Na de kooktijd van 3 uur de fond op een uitgeschakelde warmtebron nog 1 uur laten trekken en afkoelen.
Als het goed is hou je ongeveer 1 liter kippenfond over.
Kip uit de fond halen.
Fond zeven door een fijn zeef.
Fond volledig laten afkoelen en eventueel ontvetten.