Oosterse maiskoekjes met chilidip

Print Friendly, PDF & Email

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de chilidip en zet deze apart.
  2. Klop de eieren los met de komijn, koriander en sambal. Voeg de mais toe en plet de korrels iets met de bolle kant van een lepel.
  3. Schep de bladselderij, prei, bloem en bouillon erdoor en meng tot een dik beslag.
  4. Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep hierin 3 keer een flinke eetlepel beslag met wat tussenruimte. Keer de maiskoekjes om als de bovenkant bijna droog is.
  5. Houd de maiskoekjes warm op een schaal onder aluminiumfolie en serveer met de chilidip.

Bereidingstip

Vervang de prei in dit recept door bosui.

Maak Mexicaanse maiskoekjes en vervang hiervoor de komijn, koriander en sambal door 1 eetlepel Mexicaanse kruiden. Neem dan in plaats van prei kleine blokjes rode paprika.

Extra nodig: aluminiumfolie

 

Bron: Boodschappen