Thaise vissoep met balletjes

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

Voor de soep
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 pakje doorschijnende rijstnoedels
  • 1 klein rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 paksoi (of spinazie)
  • 200 g shiitake
  • 1 busseltje lente-uitjes
  • sojasaus
  • enkele druppels Thaïse vissaus
Voor de balletjes
  • 500 g varkensgehakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 eetlepel vers broodkruim
  • 1 eidooier
  • 1/2 klein rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • sojasaus naar smaak

Recept

Voor de balletjes
  1. Snipper het chilipepertje, de knoflook en de koriander fijn. Vermeng met de overige ingrediënten.
  2. Vorm middelgrote balletjes van het mengsel.
  3. Breng de bouillon aan de kook en pocheer hierin de balletjes (ze zijn gaar als ze bovendrijven). Haal ze uit de bouillon en hou ze warm.
Voor de soep
  1. Snipper de groenten en kook ze kort beetgaar in de bouillon.
  2. Maak de noedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Vermeng ze met de soep en de balletjes. Breng op smaak met sojasaus en vissaus.