Bron: Lekker van bij ons
Ingrediënten
Voor de soep
- 1 liter kippenbouillon
- 1 pakje doorschijnende rijstnoedels
- 1 klein rood chilipepertje
- 1 bosje koriander
- 1 paksoi (of spinazie)
- 200 g shiitake
- 1 busseltje lente-uitjes
- sojasaus
- enkele druppels Thaïse vissaus
Voor de balletjes
- 500 g varkensgehakt
- 1 bosje koriander
- 1 eetlepel vers broodkruim
- 1 eidooier
- 1/2 klein rood chilipepertje
- 1 teentje knoflook
- sojasaus naar smaak
Recept
Voor de balletjes
- Snipper het chilipepertje, de knoflook en de koriander fijn. Vermeng met de overige ingrediënten.
- Vorm middelgrote balletjes van het mengsel.
- Breng de bouillon aan de kook en pocheer hierin de balletjes (ze zijn gaar als ze bovendrijven). Haal ze uit de bouillon en hou ze warm.
Voor de soep
- Snipper de groenten en kook ze kort beetgaar in de bouillon.
- Maak de noedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Vermeng ze met de soep en de balletjes. Breng op smaak met sojasaus en vissaus.