Visbouillon met gember

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Boodschappen

Ingrediënten

voor de bouillon
750 gram gemengde witvisfilets (in stukken)
50 gram boter of
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 preien (in ringen)
3 stengels bleekselderij (in stukjes)
200 milliliter droge witte wijn
1 citroen (sap)
10 peperkorrels (gekneusd)
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
voor de vulling
125 gram mihoen of
125 gram mie
1 eetlepel olijfolie
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
300 gram gemengde zeevruchten (ontdooid, diepvries)
1.5 theelepels kurkuma of
1.5 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels munt (gehakt)
1 limoen (in plakjes)

Benodigdheden

schone theedoek

Bereiden

  1. Snijd voor de bouillon de vis in kleinere stukken. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui, tweederde van de prei en tweederde van de bleekselderij 3-4 minuten.
  2. Schep de vis erbij en bak circa 2 minuten mee. Voeg de wijn en het citroensap toe en kook zachtjes 2-3 minuten.
  3. Giet er 1,2 liter koud water bij en breng alles tegen de kook aan. Schep steeds met een schuimspaan het schuim van de bouillon, tot er geen schuim meer is.
  4. Voeg dan de peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toe en laat de bouillon 25-30 minuten zachtjes trekken. Zonder te koken, anders wordt de bouillon troebel (blind).
  5. Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een vergiet of zeef. Zet dit op een pan en zeef de bouillon in delen, anders wordt de bouillon alsnog troebel.
  6. Bereid voor de vulling de mie en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en fruit hierin de rest van de prei en bleekselderij met de gember, zeevruchten en kurkuma 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en garneer met de munt en limoen.

Bereidingstip

Neem voor deze visbouillon geen vette vissoorten als zalm of makreel, deze geven een vettige smaak af aan de bouillon.